Ιατροί

Sort By: Business NameZIP Code
Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας Χειρουργός – Ουρολόγος , Ανδρολόγος
Κηφισίας 180 -182 , Νέο Ψυχικό

Ο ιατρός Χρήστος Φλιάτουρας αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του πανεπιστήμιου της L΄ Aquila στην Ιταλία. Ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στην ουρολογία στην ουρολογική κλινική του ογκολογικού νοσοκομείου των Αθηνών ο “Άγιος Σάββας”. Η κύρια ενασχόληση του αφορά την ανδρολογία με ιδιαίτερο αντικείμενο την στυτική δυσλειτουργία, την υπογονιμότητα και την χειρουργική του ουρογεννητικού.

Αφού ολοκλήρωσε την ειδικότητα του στην ουρολογία έγινες μέλος της ομάδας του International Andrology το 2013 προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην Αθήνα, το Ντουμπάι και την Ρώμη.

Το κύριο αντικείμενο του είναι η χειρουργική του ουρογεννητικού με πάνω από διακόσιες επεμβάσεις το χρόνο. Τα κύρια πεδία εξειδίκευσης του αφορούν συγκεκριμένα την στυτική δυσλειτουργία, την πρόωρη εκσπερμάτιση, την χειρουργική επιμήκυνσης του πέους με πάνω από εκατό επεμβάσεις το χρόνο και την χειρουργική αντιμετώπιση της Νόσου peyronie.

Επίσης, έχει συμμετάσχει στην δημιουργία και στην βελτίωση των χειρουργικών τεχνικών στην αντιμετώπιση της Νόσου peyronie .

Fellow of the European Board of Urology

Best paper award ESSM 2016

Mέλος της ελληνικής Ουρολογικής εταιρείας

Μέλος της European Society of Sexual Medicine

Μέλος της European Association of Urology

http://www.andrologia.gr
210 6749349 , 210 6743711
210 6756956
Dr. Κωνσταντίνος Τζαμάλας D.D.S , MSc(Lond), MOrth RCS (Ed)
Γράμμου 40 , Βριλήσσια
15235

Ο Δρ. Τζαμάλας αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996. Έπειτα από την στρατιωτική του θητεία στο Οδοντιατρικό τμήμα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (Ν.Ν.Α), ο Δρ. Τζαμάλας εργάστηκε στην ιδιωτική κλινική του αποκτώντας εμπειρία σε όλο το φάσμα της σύγχρονης οδοντιατρικής.

Το 2007 μετακόμισε στην Γερμανία όπου εκπαιδεύτηκε για δύο έτη σε ειδικό ορθοδοντικό κέντρο στην πόλη Rheda-Wiedenbrueck, Westfallen Lippe στην Γερμανία. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία το τριετές
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ορδοδοντικής στο παγκοσμίου φήμης King’s College London ως ειδικευόμενος στα πανεπιστημιακά νοσοκομειακά ιδρύματα Guy’s Hospital και King’s Hospital, London.

Ο Δρ. Τζαμάλας απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο της Ορδοδοντικής έπειτα από επιτυχείς εξετάσεις στο Royal College of Surgeons in Edinburgh. Έως και σήμερα διατηρεί την θέση του Επιστημονικού Συνεργάτη στο Guy’s Hospital, London.
Ο Δρ. Τζαμάλας έλαβε την ειδικότητα της Ορθοδοντικής από την Νομαρχία Αθηνών και είναι εγγεγραμμένος στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αθηνών ως Ειδικός Ορθοδοντικός.

Έως σήμερα έχει ολοκληρώσει την θεραπεία 5.000+ περιστατικών σε 3 διαφορετικές χώρες ( Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ελλάδα). Χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες θεραπευτικές τεχνικές της Ορθοδοντικής και είναι πιστοποιημένος πάροχος στα συστήματα Incognito (Γλωσσική Ορθοδοντική) και Invisalign (Αόρατοι Ορθοδοντικοί νάρθηκες).

Μέλος Βρεταννικής Ορθοδοντικής Εταιρείας

Μέλος British Lingual Orthodontic Society

Μέλος World Federation of Orthodontists

Μέλος Ε.Ο.Γ.Μ.Ε. ( Εταιρεία Ορθοδοντικής και Γναθοπρωσοπικής Μελέτης και Έρευνας)

Μέλος European Orthodontic Society

http://www.athensorthodontikos.gr
210-8032542 6984-218303
Πλ. Κύπρου 6 , Παιανία – Βασ. Σοφίας 100, Αθήνα
Τ.Κ. 190 02

Η Δέσπω Δάβαρη απεφοίτησε από την Οδοντριατρική σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1992.

Ακολούθησε εν συνεχεία το μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσθετικής του Eastman Dental Institute του Πανεπιστημίου του Λονδίνου από όπου απέκτησε τον τίτλο του Master of Science στην Προσθετική το 1995.

Έχει εκπονήσει μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην εμφυτευματολογία στο NYU (USA) (2005-2006).

Από το 2010 είναι επιστημονικός συνεργάτης στον τομέα της προσθετικής στην Οδοντιατρική σχολή, στην εκπαίδευση των φοιτητών στην κινητή προσθετική.

Είναι μέλος της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο από το 1996.

Είναι συνεργάτης στην κλινική Στοματικής & Γναθοπροσωπικής χειρουργικής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

 

http://davaridental.gr
210 60 28 828 – 6945 182626
Μαρία Δ. Κοτρώτσιου – Πλαστικός Χειρουργός MD PhD
Πλουτάρχου 18 Κολωνάκι, Αθήνα

Η Μαρία Δ. Κοτρώτσιου είναι απόφοιτη Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

EΠIMEΛHTPIA A KΛINIKH ΠΛAΣTIKH – EΠANOPΘΩTIKH XEIPOYPΓIKH ” NOΣOKOMEIO EYAΓΓEΛIΣMOΣ.

Έχει στο ενεργητικό της πλούσια κλινική εμπειρία, πληθώρα δημοσιεύσεων, ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια και εκπαιδευτικά courses. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:

Η εργασία “Ολικές ή σχεδόν ολικές γλωσσεκτομές για όγκους της ρίζας της γλώσσας” έλαβε το 1ο βραβείο της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.) για την καλύτερη ελεύθερη ανακοίνωση στο «11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής» που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

Συντονιστής της ομάδας Μικροχειρουργικής αποκατάστασης κεφαλής κ τραχήλου στην οποία συμμετέχει και η Dr. Κοτρώτσιου είναι ο Διευθυντής του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, Σπύρος Σταυριανός

 • Μάρτιος 2003: 20ο Ετήσιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ρινοπλαστικής Dallas, USA.
 • Μάρτιος 2003: 7ο Ετήσιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αισθητικής Προσώπου Dallas, USA.
 • Ιανουάριος 2003-2004-2006-2007-2008-2009-2010-2011: Διεθνές Συνέδριο για το Antiageing Skin (Αντιγήρανσης) Ι.M.C.A.S, Paris, France.
 • Ιούνιος 2003: 2nd World Microsurgery Congress – Live Surgery Heidelberg,
 • Σεπτέμβριος 2007:14th World Congress of the International Confederation for PlasticReconstructive and Aesthetic Surgery (IPRAS)Berlin Germany
 • Σεπτέμβριος 2004, Ρόδος: 5th European Congress of Oto-Rhino-Laryngology Head and Neck Surgery (EUFOS)
 • Σεπτέμβριος 2009: 11th E.S.P.R.A.S Ρόδος
 • Ιούνιος 2009, 21-27: First International Eurasian Aesthetic Surgery Course, Hilton Convention Center, Instanbul, Turkey
 • Ιούνιος 2010, 17-20: Second International Eurasian Aesthetic Surgery Course, Hilton Convention Center, Instanbul, Turkey
 • Ιούνιος 2011, 24-26: Third International Eurasian Aesthetic Surgery Course, Hilton Convention Center, Instanbul, Turkey
facebook.com/Maria Kotrotsiou
210-7252422
Αθανάσιος Γκαραβέλας -Μαιευτήρας -Γυναικολόγος MD, MSC, MMSC
Περικλέους 17, Νέο Ψυχικό

15451

 

Ο Δρ Γκαραβέλας Αθανάσιος γεννήθηκε στην Αθήνα και εισήχθη στην ιατρική σχολή «La Sapienza» της Ρώμης απ’ όπου αποφοίτησε το 2004 με βαθμό «92/110». Κατόπιν το 2005 Απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος με βαθμό 251.75/270 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας “Μαιευτικής – Γυναικολογίας” το 2013 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.Κατά την διάρκεια της ειδικότητας εργάστηκε σε κλινικές της Ελλάδας όπως:

 • Στην Α Γενική Χειρουργική του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας»
 • Στην Γυναικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεννηματάς»
 • Στην Α Μ/Γ Γυναικολογική και Μαιευτική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
 • Απόκτησε σημαντική χειρουργική εμπειρία και εκτελεί μεγάλο αριθμό επεμβάσεων, τόσο γυναικολογικών όσο και μαιευτικών. Επίσης εκπαιδεύτηκε στην λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική, στην κολποσκόπηση, στην εξωσωματική γονιμοποίηση και ειδικότερα στην αντιμετώπιση περιστατικών κυήσεων υψηλού κινδύνου.
 • Είναι Διδάκτωρ της ιατρικής σχολής “La Sapienza“ της Ρώμης.
 • Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Παθολογία της Κύησης καθώς και του Μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης Στην Αναπαραγωγική – Αναγεννητική Ιατρική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Εξειδικεύτηκε στον τομέα της ανθρώπινης αναπαραγωγής στην Ρώμη και στην Αθήνα.
 • Είναι μέλος της ESRHE (European Society Of Human Reproduction )
 • Είναι μέλος της εταιρείας Ελληνικής Αναπαραγωγής
 • Είναι ειδικός συνεργάτης του μαιευτηρίου ΙΑΣΩ, ΡΕΑ
 • Είναι επιστημονικός συνεργάτης του κέντρου ανθρώπινης αναπαραγωγής ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ
 • Είναι επιστημονικός συνεργάτης του κέντρου ανθρώπινης αναπαραγωγής Institute Of Life ( Iaso)
 • Συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ
 • Συμβεμβλημένος ιατρός Τράπεζας Ελλάδος ( Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε )
 • Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην οδό Περικλέους 17, Νέο Ψυχικό , στη Ρὠμη και στο Μιλἀνο.
https://gkaravelas.gr/
210 67100 20 – 6936 964 983
Κωνσταντίνος Σαράντος Ορθοπεδικός Χειρουργός MD, FRCS
Διονυσίου Αιγινήτου 8 1ος Όροφος, Ιλίσια (Πλησίον Μετρό Μεγάρου Μουσικής, έναντι Αιγινήτειου Νοσοκομείου)
Ερυθρού Σταυρού 4, Μαρούσι

Ο Κωνσταντίνος Σαράντος είναι Consultant Ορθοπεδικός Χειρουργός στο Νοσοκομείο “Υγεία”, ενώ παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας. Είναι Consultant – Διευθυντής Ορθοπεδικός Χειρουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Coventry and Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο και μέλος του Βρετανικού Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών.

Εξειδικεύτηκε και μετεκπαιδεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις χειρουργικές του ισχίου και γόνατος (Πρωτοπαθείς Ολικές Αρθροπλαστικές Ισχίου-Γόνατος, Αναθεωρήσεις (Revision) αρθροπλαστικών Ισχίου-Γόνατος, Φλεγμονές και δύσκολες (complex) περιπτώσεις). Μετεκπαιδεύτηκε στη τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας του ισχίου, “SuperPathⓇ“, στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον εμπνευστή του “SuperPathⓇ” Dr. Jimmy Chow, και στη συνέχεια πραγματοποίησε την πρώτη στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, χειρουργική επέμβαση ολικής Αρθροπλαστικής ισχίου “SuperPathⓇ” το 2014.

Έκτοτε, έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικά μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων με αυτή την μέθοδο και έχει συντελέσει στην εξέλιξή της και προσαρμογή της στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Είναι επίσημος εκπαιδευτής της τεχνικής “SuperPathⓇ” στην Ευρώπη κι έχει εκπαιδεύσει σε πάνω από 20 εκπαιδευτικά courses πάνω από 200 χειρουργούς από την Ευρώπη (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ρωσία, Σκανδιναβικές χώρες κ.α.) , τη Λατινική Αμερική, την Ασία και την Αφρική.

Στην Ελλάδα παρουσίασε τη μέθοδο “SuperPathⓇ” το Νοέμβριο του 2016 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και από τις αρχές του 2018 εργάζεται ως Consultant Ορθοπεδικός Χειρουργός στο Νοσοκομείο “Υγεία” και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και διαθέτει πλήθος εργασιών και δημοσιεύσεων σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ

• 2018 Consultant Ορθοπεδικός Χειρουργός στο Νοσοκομείο ´Υγεία’

• 2014 Consultant – Διευθυντής Ορθοπεδικός Χειρουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Coventry and Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο • 2014 Μετεκπαίδευση στην μικρής επεμβατικότητας τεχνική για ολική αρθροπλαστική ισχίου “SuperPathⓇ” στο Phoenix της Αριζόνα, ΗΠΑ

• 2014 Honorary Lecturer, Medical School University of Warwick, Ηνωμένο Βασίλειο

• 2016 Fellow of the Royal College of Surgeons (FRCS England)

• 2013-2014 Senior Hip and Knee Arthroplasty Fellow, University Hospital Coventry and Warwickshire (UHCW), Ηνωμένο Βασίλειο

• 2012 AO Trauma Fellowship, St George’s Hospital London, Ηνωμένο Βασίλειο

• 2012-2013 Senior Knee Fellow Leeds Teaching Hospital, Ηνωμένο Βασίλειο

• 2011-2012 Specialist Registrar (ST7) LGI Leeds Teaching hospital, Ηνωμένο Βασίλειο

• 2011 Fellowship στη Kλινική Χειρουργικής Ώμου τουGoethe University Frankfurt am Main (Seligenstadt) στην Γερμανία

• 2007-2010 Επικουρικός Επιμελητής, Ειδικευμένος Ορθοπεδικός, Ά Ορθοπεδικής Κλινικής, ΓΝΑ “Γ.Γεννηματάς” (3 έτη)

• 2007 Απόκτηση τίτλου Ιατρικής Ειδικότητας Ορθοπεδικής Έμμισθος Ειδικευόμενος Ιατρός Κλινικής Αθλητικών Κακώσεων του Νοσοκομείου ‘ΚΑΤ’ Έμμισθος Ειδικευόμενος Ιατρός Κλινικής Χειρουργικής Χεριού και Μικροχειρουργικής του Νοσοκομείου ‘ΚΑΤ’ (2 έτη)

• 2002-2007 Έμμισθος Ειδικευόμενος Ιατρός Ά Ορθοπεδικής Κλινικής, ΠΓ Νοσοκομείο ΚΑΤ

• 2004 Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Υγειονομικού Στρατού Ξηράς

• 2002 Έμμισθος Ειδικευόμενος Ιατρός Παιδοορθοπεδικής Κλινικής, ΠΓ Νοσοκομείο ΚΑΤ

• 2001-2002 Έμμισθος Ειδικευόμενος Ιατρός Β’ Γενικής Χειρουργικής Κλινικής, ΠΓ Νοσοκομείο ΚΑΤ

• 2001 Έναρξη Ιατρικής Ειδικότητας Ορθοπεδικής

• 1999-2001 Στρατιωτική Θητεία ως Ιατρός Άνευ Ειδικότητας στο Στρατό Ξηράς

• 1998-1999 Υπηρεσία Υπαίθρου Περιφερειακό Ιατρείο Καλαρριτών, Κέντρου Υγείας Πραμάντων, Ν. Ιωαννίνων.

• 1998 Αποφοίτηση από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

• 1991-1998 Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΚΛΙΝΙΚO ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

• Ολικές Αρθροπλαστικές Ισχίου-Γόνατος

• Μικρής επεμβατικότητας ολικές αρθροπλαστικές ισχίου-γόνατος (MIS)

• SuperpathⓇ Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου • OPS Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου

• PSI (Patient Specific Implants) Αρθροπλαστικές

• CAS (Computer Assisted) Αρθροπλαστικές

• Αναθεωρήσεις (Revision) Ολικών Aρθροπλαστικών Ισχίου-Γόνατος

• Φλεγμονές Ολικών Αρθροπλαστικών Ισχίου-Γόνατος

• Complex Ολικές Αρθροπλαστικές Ισχίου-Γόνατος

• Αρθροσκοπήσεις

• Καταγματολογία- Τραυματολογία

• Χειρουργική Άκρας χειρός- Μικροχειρουργική

• Χειρουργική ΠΔΚ και Άκρου Ποδός

ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

• FRCS (Tr&O) Eng Μέλος Βρετανικού Κολεγίου Χειρουργών

• GMC (General Medical Counsil) Ηνωμένο Βασίλειο

• BOA ( British Orthopaedic Association)

• BHS ( British Hip Society)

• AAOS (American Academy of Orthopaedic Surgeons)

• AO Alumni Association

http://ksarantos.gr
213-09 98 209 – 6940 278 683
Dr. Θάνος Ε. Ασκητής – Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Παν/μίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας
Κηφισίας 360 & Θερμοπυλών 2, Χαλάνδρι, Αθήνα, & Μεσογείων 8, 3ος όροφος Αμπελόκηποι, Αθήνα
152 33

O Dr. Θάνος Ε. Ασκητής, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, έχει ειδικευτεί στη Νευρολογία και την Ψυχιατρική, με διδακτορική διατριβή στον τομέα της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και εξειδίκευση στην ανθρώπινη σεξουαλική συμπεριφορά και στις σεξουαλικές δυσλειτουργίες (Η.Π.Α.) .

Κλινικός ψυχίατρος ασκεί την Ιατρική, ίδρυσε – μαζί με τους συνεργάτες του – το πρώτο Σεξολογικό Ινστιτούτο στη χώρα μας (1986).

Μελετητής των θεμάτων σεξουαλικής έκφρασης και επικοινωνίας στην οικογένεια, το σχολείο, τη σχέση και το γάμο, είναι ο πρώτος γιατρός που μίλησε ανοικτά για το σεξ στην Ελλάδα από το 1987, με πλούσια αρθρογραφία σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά, αλλά και με πολλές παρουσιάσεις τόσο από το ραδιόφωνο όσο και από την τηλεόραση. Την ίδια χρονιά οργάνωσε την πρώτη ημερίδα μαζί με τους συνεργάτες του για τη σεξουαλική υγεία στον άνδρα και στη γυναίκα.

Στη Δημόσια Τηλεόραση της ΕΡΤ,οργάνωσε και παρουσίασε, τη πρωτοπόρα εκπομπή «Εμείς και το σεξ», από το 1993-2001 στην ΕΤ3,ΝΕΤ και ΕΤ1, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία με τεραστία απήχηση στην ελληνική κοινωνία.Αλλά και στην ιδιωτική τηλεόραση η εκπομπή «Άνθρωπος και Σεξ» στον ALPHA το 2001-2003, συνέχισε τη μεγάλης απήχηση της, στα θέματα των σχέσεων και της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Από το 1988 ως επιστημονικός συνεργάτης των Υπουργείων Παιδείας και Νέας Γενιάς, αναπτύσσει πιλοτικά προγράμματα για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση, με πλήθος ομιλιών και συνεργασιών με συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και με αρκετά σχολεία της χώρας δημόσια και ιδιωτικά.

Το 2006-2008 είναι υπεύθυνος στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας στη θεματολογία Σεξουαλική Αγωγή και Διαφυλικές σχέσεις και Ψυχική Υγεία-Διαπροσωπικές σχέσεις για τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Το πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ολοκληρώθηκε με τη συγγραφή οκτώ βιβλίων για τον μαθητή αλλά και τον δάσκαλο και τέθηκε στην Ευέλικτη Ζώνη του υπουργείου Παιδείας, ενταγμένο στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε διεθνή συνέδρια της ευρωπαϊκής ιατρικής σεξολογικής εταιρίας ESSM και της διεθνούς ιατρικής σεξολογικής εταιρίας ISSM σε συνεργασία με τη Καρδιολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Το 2008 βραβεύτηκε στο ευρωπαϊκό ιατρικό σεξολογικό συνέδριο, μαζί με την επιστημονική του ομάδα, για την πρωτότυπη εργασία σε σχέση με τη στυτική δυσλειτουργία ως πρώιμο σύμπτωμα της σιωπηρής στεφανιαίας νόσου.

Το 2014, ως ειδικός επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας ,είναι υπεύθυνος του «Κοινωνικού Σχολείου» της δράσης «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση» υποστηρίζοντας τους 1500 εκπαιδευτές αγωγής υγείας του Υπουργείου Παιδείας στις 58 περιφέρειες της χώρας μας στις σχολές γονέων, αλλά και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας ,από το 1994, ασκεί ενεργά τη κλινική ψυχιατρική και διαχειρίζεται θεραπευτικά τα προβλήματα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και των διαπροσωπικών σχέσεων (παδί-έφηβος-ενήλικας-μέση-τρίτη ηλικία).

Το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας υποστηρίζει δια μέσου του ανδρολογικού και γυναικολογικού ιατρείου, τα οργανικά προβλήματα που δημιουργούν τη σεξουαλική δυσλειτουργία των 2 φύλων.

Αρθρογραφεί από το 2010 στο Κυριακάτικο φύλλο του «Πρώτου Θέματος» διατηρώντας εβδομαδιαία στήλη με τίτλο: «Το σεξ είναι ζωή».

Το Ινστιτούτο συνεργάζεται με πλήθος επιστημονικών και κοινωνικών site προσφέροντας πλούσια αρθρογραφία στους χρήστες του διαδικτύου.

Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, έχει δημιουργήσει τη Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας. Έχει επίσης παρουσιάσει τέσσερις Πανελλήνιες Ιατρικές Ημερίδες με θέμα τη σεξουαλική υγεία στον άνδρα και στη γυναίκα. Συνεχίζει να οργανώνει ημερίδες, τόσο στην Ιατρική Κοινότητα όσο και στον γενικό πληθυσμό της Ελληνικής Κοινωνίας, προβάλλοντας μαζί με τους συνεργάτες του θέματα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή και την ανθρώπινη συμπεριφορά σήμερα, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, ενημέρωση και γνώση. Μελετάει τον τρόπο που η σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία αντιλαμβάνεται τη σεξουαλικότητα, όπου κατά τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνει συμπόσια στους επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας.

Εκπαιδεύει με συνεχή προγράμματα επιστημονικούς φορείς και θεραπευτές της Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας ενώ εκδίδει έντυπα και βιβλία με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση στα σύγχρονα δεδομένα κι όπως αυτά εξελίσσονται της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Βιβλιογραφία:

 1. Σεξ – Μύθος, τα Προβλήματα και η Προσέγγιση του Σήμερα (1996, εκδόσεις ΤΥΠΟΘΗΤΩ)
 2. Η Σεξουαλική Αφύπνιση της Εφηβείας (1997, εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ)
 3. Γονείς και Παιδί: Απαντήσεις σε Κρίσιμες Ερωτήσεις (2006, εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ),
 4. Ας μιλήσουμε για τις σχέσεις μας (2007, εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ)
 5. Σεξουαλική Υγεία (2008, εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ)
 6. Για σένα έφηβε (2012, εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ).

Από τον Απρίλιο του 2010 έχει ιδρύσει μαζί με τους συνεργάτες του, το Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας στη Λευκωσία Κύπρου, καταγράφοντας και μελετώντας την Κυπριακή κοινωνία, αντιμετωπίζοντας ψυχικές διαταραχές και σεξουαλικές δυσλειτουργίες σε άνδρες και γυναίκες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία του ζευγαριού που συνδέεται άμεσα με την σεξουαλικότητα και τη ψυχική επαφή.

Το 2000 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β’ Περιφέρεια της Αθήνας και παραιτήθηκε το 2003 λόγω επαγγελματικού ασυμβίβαστου του Άρθρου 57 του Συντάγματος.

Ζει στην Αθήνα, είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.

http://www.askitis.gr
210 61 04 590 / 210 77 89 890 / 210 77 72 100
210 61 95 797
Σταύρος Τσιριγωτάκης – Γενικός Χειρούργος / Χειρούργος Θυρεοειδούς
Μ. Μπότσαρη 66 Δραπετσώνα Πειραιάς & Υψηλάντου 43 & Μαρασλή Κολωνάκι Αθήνα

Ο Σταύρος Τσιριγωτάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Η οικογένεια του και η πόλη του Πειραιά τον επηρέασαν στη ζωή του, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, σε όλα τα στάδια της ζωής του, είναι η πόλη που αγάπησε και είναι περήφανος για την οικογένεια του, αλλά και για την γενέτειρα του. Οι αρχές της τιμιότητας, της αξιοπρέπειας, της ειλικρίνειας, του σεβασμού στον συνάνθρωπο, είναι όροι απαράβατοι..

Όλα αυτά λοιπόν, δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσουν τον Σταύρο Τσιριγωτάκη, τόσο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, όσο και στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους συνανθρώπους του και ειδικότερα τους ασθενείς του!

Πραγματοποίησε την ειδικότητα του στη γενική χειρουργική, ως ειδικευόμενος στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο», στην Α΄ Χειρουργική Κλινική, της οποίας Διευθυντής το 1997 ήταν ο επίκουρος καθηγητής κος Αναστάσιος Ρήγας. Στη διάρκεια της ειδίκευσής του εκπαιδεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, της οποίας ήταν υπεύθυνος για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμμετείχε στις μεγάλες και μικρές εφημερίες της κλινικής καθώς και στα τακτικά εξωτερικά χειρουργικά ιατρεία.
Την περίοδο 1994-1995 εξετέλεσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου, υπηρετώντας ως αγροτικός ιατρός στο αγροτικό ιατρείο Καρδαμύλης Μεσσηνίας.
Συμπλήρωσε την εκπαίδευσή του, παρακολουθώντας διαδοχικά από ένα εξάμηνο, Ουρολογία, Ωτορινολαρυγγολογία και Παιδοχειρουργική.

 

Επίσης ασχολήθηκε με τη συγγραφή αρκετών επιστημονικών εργασιών και ανακοίνωσε εργασίες τόσο σε ελληνικά όσο και σε ευρωπαϊκά συνέδρια.
Βοήθησε στην εκπαίδευση των νέων ιατρών, των αδελφών της κλινικής, καθώς και των φοιτητών των πανεπιστημίων της αλλοδαπής, οι οποίοι πραγματοποιούσαν την πρακτική τους εξάσκηση.
Μετά το πέρας της ειδίκευσής του έδωσε εξετάσεις και απέκτησε με επιτυχία τον τίτλο της ειδικότητας της γενικής χειρουργικής.

Ως α’ χειρουργός με αίσθημα ευθύνης έχει εκτελέσει μεγάλο αριθμό επεμβάσεων.
Μετέβη στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας, στο Elisabethen-Krankenhaus Hospital, όπου εξειδικεύτηκε στη λαπαροσκοπική χειρουργική.

Από το 1999 έως το 2002 υπηρέτησε ως έμμισθος στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο όπου εξειδικεύτηκε στη χειρουργική του θυρεοειδούς αδένα, δίπλα στον καθηγητή κ. Γ. Καπελάκη.
Για δύο χρόνια περίπου ήταν ο υπεύθυνος χειρουργός της Γενικής Κλινικής Πειραιά “Ιπποκράτης”.
Συνεργάστηκε με την εταιρεία Medicines SOS όπου για 1 ½ χρόνο περίπου, παρά του ότι ήταν ο μικρότερος από όλους τους χειρουργούς, εντούτοις αυτός ήταν ο υπεύθυνος της χειρουργικής ομάδας.
Από το 2002 έως και το 2013 υπηρέτησε στο ΙΚΑ σε θέση τακτικού εξωτερικού ιατρού.
Από την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας μέχρι και σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης στα μεγαλύτερα νοσηλευτικά κέντρα της Αττικής, όπως στο Metropolitan Hospital,στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, στο Νέο Αθήναιον, στην Βιοκλινική Πειραιά, στην Βιοκλινική Αθηνών, στο Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου, στο Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου, καθώς και στο Iaso General.
Εντάχθηκε στην Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ), η οποία είναι η πρώτη Επιστημονική Εταιρεία για τις Παθήσεις Μαστού στην Ελλάδα(από το 1980). Εγγράφηκε στη σχολή για τις παθήσεις μαστού, της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, παρακολούθησε τα μαθήματα της για ένα ολόκληρο έτος, έδωσε εξετάσεις τις οποίες πέρασε με επιτυχία και πήρε το πτυχίο εξειδίκευσης στις παθήσεις και στη χειρουργική του μαστού. Η εξειδίκευση του στη Μαστολογία είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Εταιρεία Μαστολογίας SIS (Senologic Intrnational Society), την πιό καταξιωμένη Επιστημονική Εταιρεία Μαστού, παγκοσμίως.

Εξειδικεύτηκε στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική του πρωκτού(minimal invasive surgery). Για τον λόγο αυτό μετέβη στην πόλη Witten της Γερμανίας, στο Marien-Hospital, σε ένα από τα πιό καταξιωμένα κέντρα εφαρμογής laser και εξειδικευμένο στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική των παθήσεων του πρωκτού(αιμορροίδες-περιεδρικό συρίγγιο, κύστη κόκκυγος), με τα τελευταίας γενιάς laser της Biolitec.
Εξειδικεύτηκε στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική ενδοκρινών αδένων(minimally invasive thyroidectomy, parathyroidectomy). Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το καλύτερο και μεγαλύτερο, παγκοσμίως, Κέντρο Ενδοκρινολογικής Χειρουργικής, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πίζας στην Ιταλία (Santa Chiara Cisanello Hospital). Ο καθηγητής Paolo Miccoli, ο οποίος είναι από τους πιο αναγνωρισμένους χειρουργούς θυρεοειδούς στον κόσμο, αλλά και ο καθηγητής Gabriele Materazzi, ο οποίος είναι ο Διευθυντής του Κέντρου, τον βοήθησαν να εξελίξει την χειρουργική του δεινότητα, στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων.

Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με ανακοινώσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις σε Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκά συνέδρια επί θεμάτων λαπαροσκοπικής, καρκίνου πεπτικού, case reports, αγγειοχειρουργικής, παθολογοανατομίας και τα τελευταία χρόνια επί θεμάτων παθήσεων μαστού και μαστολογίας.

Ο γενικός χειρουργός Σταύρος Τσιριγωτάκης πιστεύει βαθιά στη σημασία της εκπαίδευσης και της συνεχούς κατάρτισης. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που έχει επενδύσει όχι μόνο στη δική του συνεχή εκπαίδευση αλλά και των συνεργατών του και γι΄ αυτό το λόγο συμμετέχει ενεργά σε τόσες ιατρικές χειρουργικές επιστημονικές εταιρείες, είναι ενεργός ιατρός μέσα στην ιατρική κοινότητα και είναι μέλος των κάτωθι επιστημονικών εταιρειών:

 • Eλληνική Χειρουργική Εταιρεία
 • Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων
 • Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ)
 • EUSOMA (European Society of Mastology)
 • EURAMA (Euro Asian Association of Mastology)
 • SIS (Senologic International Society)
 • Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία
 • Ελληνοαμερικανική Ιατρική Εταιρεία
 • ATA (American Thyroid Association)
 • ASCO (American Society of Clinical Oncology)
 • Ελληνική Φλεβολογική Εταιρεία(Hphs.gr)
 • BAETS(British Association of Endocrine and Thyroid Surgeons)
 • Έχει πλούσιο κοινωνικό έργο, αφού συμμετέχει σε πολλές διοργανώσεις για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σχετικά με θέματα υγείας και καρκίνου. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει διοργανώσει ο ίδιος ενημερωτικές ημερίδες και έχει ενημερώσει τους πολίτες, μαζί με τους συνεργάτες του, σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, τις παθήσεις του θυρεοειδή κ.ά.

Διατηρεί δύο ιατρεία, το ένα στην Αθήνα και το άλλο στον Πειραιά.

http://www.tsirigotakis.gr
210 46 19 735 – 210 89 81624-7 & 6986989220
Τρανουδάκης Δημήτριος – Γενικός Χειρούργος MD, PhD, FACS
Ερυθρού Σταυρού 9 & Κηφισίας Μαρούσι
Νοσοκομείο Υγεία Γραφείο Γ7 (3ος όροφος)
15123

Γεννηθείς στην Αθήνα το 1972.

Αριστούχος της Ιατρικής Σχολής (πτυχίο το 1996).

Στρατιωτική θητεία ως Ιατρός στο Υγειονομικό Σώμα (Έφεδρος Ανθυπίατρος). Ιατρός Υπαίθρου, στο άγονο αγροτικό Ιατρείο Χάνια Πανόπουλου του Νομού Ηλείας.
Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών “Γιώργος Γεννηματάς” διάρκειας έξι ετών.

Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2011 με Άριστα μετά την ολοκλήρωση της πειραματικής Διατριβής επί των παθήσεων του παχέος εντέρου.

Εκπαίδευση στη χειρουργική του θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών στο κέντρο Ενδοκρινικής Χειρουργικής της Πίζας με εξειδίκευση στην τεχνική MIVAT (Minimally Invasive Video Assisted Thyroidectomy) με τον Professor Miccoli ο οποίος θεωρείται ο “πατέρας” της μεθόδου αυτής.

Πολλαπλά εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό.

Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας.
Μέλος του American College Of Surgeons (FACS).
Συνεργασίες με Ιδιωτικές Κλινικές: Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, Ιασώ General, Ερρίκος Ντυνάν, Ευρωκλινική Αθηνών, Mediterraneo Hospital, Μετροπόλιταν.

Επιμελητής του Νοσοκομείου “Υγεία” από το 2009.

http://www.tranoudakis.gr/
6972200279
Γρυπάρης Στ. Ιωάννης – Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος
Αρ. Καλλιγά 13 – Πειραιάς
18536
Μετεκπαιδευθείς στην Υπογονιμότητα – St Mary’s, Manchester, UK , Μετεκπαιδευθείς στην Αισθητική Γυναικολογία – European College of Aesthetic Medicine and Surgery

Ο ιατρός Ιωάννης Γρυπάρης γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1974. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2002). Απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας Μαιευτήρα-Γυναικολόγου από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών το 2010.

Στη συνέχεια, εργάσθηκε ως κλινικός και επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής του νοσοκομείου St Mary’s στο Manchester της Αγγλίας όπου εξειδικεύθηκε στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, σε θέματα ανδρικής και γυναικείας υπογονιμότητας, στην εξωσωματική γονιμοποίηση και στην υστεροσκοπική – λαπαροσκοπική χειρουργική, υπό την καθοδήγηση του παγκοσμίου φήμης ειδικού γονιμότητας Prof. Luciano Nardo.

Στα πλαίσια της εκπαίδευσής του στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Ιούνιο του 2011 απέκτησε πιστοποίηση στο γυναικολογικό υπερηχογράφημα (Pelvic Ultrasound Certification) από την Βρετανική Εταιρεία Γονιμότητας (British Fertility Society), ενώ στο ερευνητικό του έργο ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ενδομητρίωση, το χρόνιο πυελικό άλγος και τις πολυκυστικές ωοθήκες.

Είναι από τους πρώτους Έλληνες γυναικολόγους που ασχολήθηκε με τον τομέα της Κοσμητικής Γυναικολογίας, και κατόπιν σχετικής εκπαίδευσης είναι πιστοποιημένος από το Ευρωπαϊκό Κολέγιο Αισθητικής Ιατρικής και Χειρουργικής (ECAMS) για την παροχή μη επεμβατικών υπηρεσιών Αισθητικής Γυναικολογίας. Το ιδιωτικό του ιατρείο είναι από τα ελάχιστα στην Ελλάδα εξοπλισμένο με laser τελευταίας τεχνολογίας για αναζωογόνηση κόλπου και την εφαρμογή παρόμοιων τεχνικών.

Έχει πλούσιο επιστημονικό έργο, αποτελεί μέλος της συντακτικής επιτροπής του διεθνούς Γυναικολογικού Περιοδικού EC Gynaecology, και έχει συμμετάσχει σε πλήθος μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως επίσης και σε εργασίες και ανακοινώσεις σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια.

Από το 2011 διατηρεί ιδιωτικό Μαιευτικό και Γυναικολογικό ιατρείο στον Πειραιά, ενώ σήμερα είναι μέλος της Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Institute of Life και δραστηριοποιείται ως κλινικός και επιστημονικός συνεργάτης των μαιευτηρίων Ιασώ, Γαία, Λητώ και Ρέα.

https://maternacare.gr/
(+30) 210 4511220 (+30) 6937 202728
(+30) 210 4511226