Σταύρος Τσιριγωτάκης – Γενικός Χειρούργος / Χειρούργος Θυρεοειδούς

Σταύρος Τσιριγωτάκης – Γενικός Χειρούργος / Χειρούργος Θυρεοειδούς
Σταύρος Τσιριγωτάκης – Γενικός Χειρούργος / Χειρούργος Θυρεοειδούς

Ο Σταύρος Τσιριγωτάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Η οικογένεια του και η πόλη του Πειραιά τον επηρέασαν στη ζωή του, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, σε όλα τα στάδια της ζωής του, είναι η πόλη που αγάπησε και είναι περήφανος για την οικογένεια του, αλλά και για την γενέτειρα του. Οι αρχές της τιμιότητας, της αξιοπρέπειας, της ειλικρίνειας, του σεβασμού στον συνάνθρωπο, είναι όροι απαράβατοι..

Όλα αυτά λοιπόν, δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσουν τον Σταύρο Τσιριγωτάκη, τόσο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, όσο και στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους συνανθρώπους του και ειδικότερα τους ασθενείς του!

Πραγματοποίησε την ειδικότητα του στη γενική χειρουργική, ως ειδικευόμενος στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο», στην Α΄ Χειρουργική Κλινική, της οποίας Διευθυντής το 1997 ήταν ο επίκουρος καθηγητής κος Αναστάσιος Ρήγας. Στη διάρκεια της ειδίκευσής του εκπαιδεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, της οποίας ήταν υπεύθυνος για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμμετείχε στις μεγάλες και μικρές εφημερίες της κλινικής καθώς και στα τακτικά εξωτερικά χειρουργικά ιατρεία.
Την περίοδο 1994-1995 εξετέλεσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου, υπηρετώντας ως αγροτικός ιατρός στο αγροτικό ιατρείο Καρδαμύλης Μεσσηνίας.
Συμπλήρωσε την εκπαίδευσή του, παρακολουθώντας διαδοχικά από ένα εξάμηνο, Ουρολογία, Ωτορινολαρυγγολογία και Παιδοχειρουργική.

 

Επίσης ασχολήθηκε με τη συγγραφή αρκετών επιστημονικών εργασιών και ανακοίνωσε εργασίες τόσο σε ελληνικά όσο και σε ευρωπαϊκά συνέδρια.
Βοήθησε στην εκπαίδευση των νέων ιατρών, των αδελφών της κλινικής, καθώς και των φοιτητών των πανεπιστημίων της αλλοδαπής, οι οποίοι πραγματοποιούσαν την πρακτική τους εξάσκηση.
Μετά το πέρας της ειδίκευσής του έδωσε εξετάσεις και απέκτησε με επιτυχία τον τίτλο της ειδικότητας της γενικής χειρουργικής.

Ως α’ χειρουργός με αίσθημα ευθύνης έχει εκτελέσει μεγάλο αριθμό επεμβάσεων.
Μετέβη στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας, στο Elisabethen-Krankenhaus Hospital, όπου εξειδικεύτηκε στη λαπαροσκοπική χειρουργική.

Από το 1999 έως το 2002 υπηρέτησε ως έμμισθος στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο όπου εξειδικεύτηκε στη χειρουργική του θυρεοειδούς αδένα, δίπλα στον καθηγητή κ. Γ. Καπελάκη.
Για δύο χρόνια περίπου ήταν ο υπεύθυνος χειρουργός της Γενικής Κλινικής Πειραιά “Ιπποκράτης”.
Συνεργάστηκε με την εταιρεία Medicines SOS όπου για 1 ½ χρόνο περίπου, παρά του ότι ήταν ο μικρότερος από όλους τους χειρουργούς, εντούτοις αυτός ήταν ο υπεύθυνος της χειρουργικής ομάδας.
Από το 2002 έως και το 2013 υπηρέτησε στο ΙΚΑ σε θέση τακτικού εξωτερικού ιατρού.
Από την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας μέχρι και σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης στα μεγαλύτερα νοσηλευτικά κέντρα της Αττικής, όπως στο Metropolitan Hospital,στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, στο Νέο Αθήναιον, στην Βιοκλινική Πειραιά, στην Βιοκλινική Αθηνών, στο Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου, στο Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου, καθώς και στο Iaso General.
Εντάχθηκε στην Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ), η οποία είναι η πρώτη Επιστημονική Εταιρεία για τις Παθήσεις Μαστού στην Ελλάδα(από το 1980). Εγγράφηκε στη σχολή για τις παθήσεις μαστού, της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, παρακολούθησε τα μαθήματα της για ένα ολόκληρο έτος, έδωσε εξετάσεις τις οποίες πέρασε με επιτυχία και πήρε το πτυχίο εξειδίκευσης στις παθήσεις και στη χειρουργική του μαστού. Η εξειδίκευση του στη Μαστολογία είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Εταιρεία Μαστολογίας SIS (Senologic Intrnational Society), την πιό καταξιωμένη Επιστημονική Εταιρεία Μαστού, παγκοσμίως.

Εξειδικεύτηκε στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική του πρωκτού(minimal invasive surgery). Για τον λόγο αυτό μετέβη στην πόλη Witten της Γερμανίας, στο Marien-Hospital, σε ένα από τα πιό καταξιωμένα κέντρα εφαρμογής laser και εξειδικευμένο στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική των παθήσεων του πρωκτού(αιμορροίδες-περιεδρικό συρίγγιο, κύστη κόκκυγος), με τα τελευταίας γενιάς laser της Biolitec.
Εξειδικεύτηκε στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική ενδοκρινών αδένων(minimally invasive thyroidectomy, parathyroidectomy). Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το καλύτερο και μεγαλύτερο, παγκοσμίως, Κέντρο Ενδοκρινολογικής Χειρουργικής, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πίζας στην Ιταλία (Santa Chiara Cisanello Hospital). Ο καθηγητής Paolo Miccoli, ο οποίος είναι από τους πιο αναγνωρισμένους χειρουργούς θυρεοειδούς στον κόσμο, αλλά και ο καθηγητής Gabriele Materazzi, ο οποίος είναι ο Διευθυντής του Κέντρου, τον βοήθησαν να εξελίξει την χειρουργική του δεινότητα, στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων.

Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με ανακοινώσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις σε Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκά συνέδρια επί θεμάτων λαπαροσκοπικής, καρκίνου πεπτικού, case reports, αγγειοχειρουργικής, παθολογοανατομίας και τα τελευταία χρόνια επί θεμάτων παθήσεων μαστού και μαστολογίας.

Ο γενικός χειρουργός Σταύρος Τσιριγωτάκης πιστεύει βαθιά στη σημασία της εκπαίδευσης και της συνεχούς κατάρτισης. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που έχει επενδύσει όχι μόνο στη δική του συνεχή εκπαίδευση αλλά και των συνεργατών του και γι΄ αυτό το λόγο συμμετέχει ενεργά σε τόσες ιατρικές χειρουργικές επιστημονικές εταιρείες, είναι ενεργός ιατρός μέσα στην ιατρική κοινότητα και είναι μέλος των κάτωθι επιστημονικών εταιρειών:

 • Eλληνική Χειρουργική Εταιρεία
 • Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων
 • Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ)
 • EUSOMA (European Society of Mastology)
 • EURAMA (Euro Asian Association of Mastology)
 • SIS (Senologic International Society)
 • Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία
 • Ελληνοαμερικανική Ιατρική Εταιρεία
 • ATA (American Thyroid Association)
 • ASCO (American Society of Clinical Oncology)
 • Ελληνική Φλεβολογική Εταιρεία(Hphs.gr)
 • BAETS(British Association of Endocrine and Thyroid Surgeons)
 • Έχει πλούσιο κοινωνικό έργο, αφού συμμετέχει σε πολλές διοργανώσεις για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σχετικά με θέματα υγείας και καρκίνου. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει διοργανώσει ο ίδιος ενημερωτικές ημερίδες και έχει ενημερώσει τους πολίτες, μαζί με τους συνεργάτες του, σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, τις παθήσεις του θυρεοειδή κ.ά.

Διατηρεί δύο ιατρεία, το ένα στην Αθήνα και το άλλο στον Πειραιά.

http://www.tsirigotakis.gr
210 46 19 735 – 210 89 81624-7 & 6986989220
Μ. Μπότσαρη 66 Δραπετσώνα Πειραιάς & Υψηλάντου 43 & Μαρασλή Κολωνάκι Αθήνα

Send Message to listing owner

Σταύρος Τσιριγωτάκης – Γενικός Χειρούργος / Χειρούργος Θυρεοειδούς