Μήπως ήρθε η στιγμή να επισκεφτώ ειδικό ψυχικής υγείας…; Πως θα το καταλάβω;

Γράφει η  Αγγελική Κοσκερίδου  Νιάρχου – Διδάκτωρ Φυσικοπαθητικής (Ψυχοθεραπεύτρια)

 

Η αίσθηση ότι ο περίγυρός μας δε μας ακούει…

… το γεγονός ότι στρεφόμαστε στον εαυτό μας και δεν επικοινωνούμε τα θέματα μας με ευκολία, η αποστροφή μας στη σιωπή, το αίσθημα ότι κανείς δε μπορεί να βοηθήσει και η αδυναμία διαχείρησης των καθημερινών απλών καταστάσεων είναι ενδείξεις ότι έφτασε η στιγμή να επικοινωνήσουμε με έναν ειδικό για να μας βοηθήσει να ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας…! 

Η μόνιμη σιωπή και απομόνωση δεν είναι λύση. Τα εσωτερικό μας “βάρος” μπορεί να σηκωθεί με τη βοήθεια ενός καλού ψυχολόγου ή σύμβουλου θεραπευτή σε λίγες μόνο συνεδρίες.

Στην πραγματικότητα πολλοί άνθρωποι το σκέφτονται το ξανασκέφτονται, φοβούνται στο τι θα αντιμετωπίσουν αν επισκεφτούν ένα ψυχολόγο αλλά στην ουσία δε γνωρίζουν ότι ενώ ένα πρόβλημα φαντάζει βουνό πριν την επίσκεψή τους στον ειδικό, μετά τη συνάντηση το “βουνό” καταλήγει να μοιάζει πεδιάδα…!

Αυτό είναι και το “μαγικό” στις συνεδρίες με τον Ψυχολόγο. Ο σωστός θεραπευτής θα βοηθήσει το θεραπευόμενο να καταλάβει τι έχει ανάγκη. Δεν θα τον κατευθύνει, ούτε θα του αλλάξει την ζωή και τα δεδομένα γιατί δεν είναι αυτός ο στόχος της θεραπείας.

Για να μπορέσει να επιτευχθεί η θεραπεία εξάλλου υπάρχει η βασική προϋπόθεση να το θέλει ο ίδιος ο θεραπευόμενος και να συμμετέχει σε όλο αυτό.

Τη θεραπεία την βλέπω σαν παιχνίδι με τον εαυτό. Αυτογνωσία. Όπως όταν γνωρίζεις έναν καινούριο ενδιαφέρον άτομο και θέλεις να το γνωρίσεις, να καταλάβεις όλες τις πτυχές του ακόμα και τις πιο περίεργες, έτσι γνωρίζεις και τον εαυτό σου μέσα στη θεραπεία.

Είναι η στιγμή η δική σου και το ραντεβού με τον εαυτό σου που μπορεί να σου προσφέρει ποιότητα και να σε οδηγήσει στη γαλήνη και την εσωτερική ευτυχία…!

 

Αγγελική Κοσκερίδου-Νιάρχου είναι HND in Counseling Psychology – Συστημική Ψυχοθεραπεία, Διδάκτωρ Φυσικοπαθητικής – Ψυχοθεραπεύτρια (Holistic & Psychosomatic Healer)

 

Official Site: www.all4therapy.com

 Educational Site: www.olon.edu.gr

www.HolisticDoctor.gr

 Email: info@olon.edu.gr

 

(749)