Κρατήστε «ζωντανό» το σεξ και μετά το καλοκαίρι!

Επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές! Οδηγός επιβίωσης για το πώς να κρατήσετε το σεξ ζωντανό..!

Είναι αλήθεια ότι το καλοκαίρι είναι η εποχή που είναι ισοδύναμη με τις διακοπές, την “ευχαρίστηση”, την “καλοπέραση”, την “αναζωπύρωση των αισθήσεων” & την “αναζωογόνηση της ερωτικής ζωής”.

Οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες αναφέρουν μεγάλη βελτίωση της σεξουαλικής τους ζωής κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών… Ίσως το καλό κλίμα, η ξεκούραση, η διασκέδαση, η ελευθερία, η έλλειψη άγχους, η επαφή με τη φύση ξυπνούν την ερωτική επιθυμία και διέγερση. Τα σεξουαλικά ερεθίσματα είναι περισσότερα.

Παράλληλα, οι νέες γνωριμίες μέσα στο καλοκαίρι για εκείνους που δεν έχουν σχέση ή η ξεγνοιασιά των διακοπών στα παντρεμένα ζευγάρια είναι καταλύτης που ανανεώνει το σεξ. Πράγματι, άνδρες και γυναίκες έχουν συχνότερες σεξουαλικές επαφές, εντονότερη διέγερση και οργασμούς.

Το δύσκολο όμως είναι ότι το καλοκαίρι δεν κρατάει για πάντα. Η επιστροφή από τις διακοπές, μας θέλει να προσαρμοστούμε πάλι πίσω στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων. Απαιτεί να μπούμε σε μια ρουτίνα και επανάληψη όπου οι έγνοιες και τα άγχη επικρατούν! Και η ερωτική μας ζωή; Θα την αφήσουμε να μπει και αυτή στη ρουτίνα, να βαλτώσει; Πώς θα καταφέρουμε μέσα σε όλα αυτά να κρατήσουμε το σεξ που είχαμε το καλοκαίρι ζωντανό; Πώς θα διατηρήσουμε τη σεξουαλική μας φλόγα;

  • Μην αφήνετε τη σχέση σας να βουλιάζει στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Προγραμματίστε μικρές εξόδους, μιλήστε με το σύντροφό σας για το πού και πώς σας αρέσει να διασκεδάζετε.

  • Μην είστε φειδωλοί στα κομπλιμέντα! Ο ερωτικός λόγος μπορεί να γίνει πολύ διεγερτικός!

  • Είτε μια σχέση είναι νέα είτε όχι το φλερτ καταλήγει να είναι πολύ ερεθιστικό και αφετηρία για το σεξ.

  • Μοιραστείτε τις ερωτικές σας φαντασιώσεις. Η φαντασία είναι πραγματικά το πιο δυνατό διεγερτικό!

  • Αφιερώστε χρόνο στα προκαταρκτικά. Το άγγιγμα, το χάδι, τα φιλιά. Όσο περισσότερα τόσο πιο δυνατή γίνεται η επιθυμία και ο οργασμός.

  • Δώστε στο σύντροφό σας την πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια του σεξ. Μπορεί να σας ξαφνιάσει ευχάριστα με πράγματα που δεν περιμένατε!

  • Στον έρωτα όλα επιτρέπονται! Πειραματιστείτε με στάσεις και ερωτικά παιχνίδια στο σεξ που έως τώρα διστάζατε να έχετε στο κρεβάτι σας!

  • Καθοδηγείστε το σύντροφό σας στις ερωτογενείς σας ζώνες κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

  • Έχοντας στη μνήμη σας τις καλοκαιρινές διακοπές οργανώστε μικρές αποδράσεις σε μέρη που σας ευχαριστούν και σας αναζωογονούν.

 

Τέλος μην ξεχνάτε ότι το να είναι και να παραμένει κάποιος ερωτικός είναι συμπεριφορά και στάση ζωής! Όταν διατηρούμε την αισιοδοξία μας, μένουμε ψύχραιμοι και δεν γινόμαστε μίζεροι μέσα στην καθημερινή μας ζωή τότε κρατάμε ενεργή τη σεξουαλικότητά μας και εμπνέουμε και το σύντροφό/σύζυγό μας!

 

Γράφουν Ρόκκας Κωνσταντίνος, ουρολόγος – ανδρολόγος & Θεοδωρόπουλος Αργύρης, ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής.

 

Ο Κωνσταντίνος Ρόκκας, Χειρούργος Ουρολόγος-Ανδρολόγος, είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημονικός συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, πρώην Ταμίας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και μέλος σημαντικού αριθμού επιστημονικών εταιρειών.

Ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής, κάτοχος master ψυχολογίας. Ειδικεύεται στη θεραπεία της κατάθλιψης, του άγχους, των σεξουαλικών δυσλειτουργιών και των προβλημάτων σχέσης.

 

(267)