4 καλοκαιρινές απειλές για την υγεία μας

Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα και ξενοιασιά. Όμως δυστυχώς το καλοκαιράκι κρύβει και κινδύνους για την υγεία μας.

4 συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τις καλοκαιρινές απειλές για την υγεία μας:

Ελέγξετε τα φάρμακα που λαμβάνετε.

Η φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως ακολουθείτε, θα πρέπει να συνεχιστεί και το καλοκαίρι αλλά με μεγάλη προσοχή. Κάποια φάρμακα ενδέχεται να προκαλέσουν φωτοευαισθησία (αλλεργική αντίδραση στον ήλιο) άρα καλό είναι να ξαναδιαβάσετε τις οδηγίες χρήσης πριν φύγετε για διακοπές. Επίσης, κάποια φάρμακα ίσως αλλοιώνονται από τη ζέστη και γι αυτό θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην αποθήκευσή τους.

Προσέξτε τα τρόφιμα που καταναλώνετε.

Ήλιος, θάλασσα και παραθαλάσσια ταβερνάκια σας περιμένουν, όμως η ζέστη καραδοκεί και μπορεί να έχει αλλοιώσει τα τρόφιμα που θα καταναλώσετε. Αν θέλετε να πάρετε μαζί σας κάποιο σνακ στην παραλία, προτιμήστε κράκερ που δεν αλλοιώνονται και όχι κάποιο τοστ με τυρί και ζαμπόν που θα λιώσουν στον ήλιο. Το ίδιο προσεκτικοί να είστε και στις ταβέρνες. Ζητήστε το κρέας σας να είναι καλά ψημένο και μη διστάσετε να γυρίσετε πίσω κάποιο πιάτο (π.χ. σαλάτα) που σας φαίνεται αλλοιωμένο από τη ζέστη.

Προφυλαχτείτε από τη ζέστη. 

Η καρδιά καταπονείται από τις αυξημένες θερμοκρασίες. Ανεξάρτητα με το αν έχετε πρόβλημα με την καρδιά σας ή όχι, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν η θερμοκρασία χτυπά κόκκινο. Αποφύγετε το κολύμπι τις μεσημεριανές ώρες που ο ήλιος καίει, όπως επίσης και το περπάτημα το μεσημέρι. Προτιμήστε το πρωί ή το απογευματάκι και για το μπάνιο αλλά και για τις βόλτες σας για να είστε ασφαλείς.

Κολυμπήστε με μέτρο. 

Σίγουρα γνωρίζετε πως το κολύμπι με γεμάτο στομάχι εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Γι αυτό φροντίστε να το αποφύγετε! Δώστε στον εαυτό σας τουλάχιστον 2 ώρες να χωνέψει την τροφή πριν κάνετε τις πρώτες βουτιές. Όσο για το κολύμπι; Μην απομακρύνεστε ποτέ από την ακτή όσο καλά και αν γνωρίζετε κάποια θάλασσα και μην κάνετε μακροβούτια αν δεν έχετε δει καλά το περιεχόμενο του βυθού γιατί μπορεί να τραυματιστείτε.

Καλές διακοπές!

(129052)