Δίνουμε λόγο στους ανθρώπους που δίνουν τη δική τους μάχη!

Οι φίλοι του www.kontasou.com μιλούν για το αληθινό πρόσωπο της κατάθλιψης και την πραγματική μάχη που δίνουν.

Σταδιακά και σταθερά το www.kontasou.com πετυχαίνει ένα βασικό του στόχο: Να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που έμμεσα ή άμεσα πλήττονται από την κατάθλιψη, να τους δώσει λόγο και με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει στην μείωση των προκαταλήψεων και του στίγματος για αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής μας.

Στις ιστορίες που ακολουθούν, οι φίλοι του www.kontasou.com μιλούν για το αληθινό πρόσωπο της κατάθλιψης και την πραγματική μάχη που δίνουν.

Ο Νίκος μας στέλνει την ιστορία του: «Έπαθα κατάθλιψη λόγω δυο συγκυριών ενός γάμου που δεν επιθυμούσα και λόγω μιας ασθένειας ενός συγγενικού μου ατόμου. Το τέρας νικιέται, αλλά και να το νικήσεις δεν τελειώνει ο πόλεμος. Τουλάχιστον μετά την κατάθλιψη εκτιμάς πράγματα και ανθρώπους, προσωπικά ωρίμασα. Δυστυχώς όμως πρέπει να τα ξαναχτίσω όλα από την αρχή δουλειά φίλους σχέση. Πλέον η κατάθλιψη δεν είναι ταμπού κ αυτό βοηθάει πολύ για να ζητάμε βοήθεια από ειδικούς.

Η Έλλη 25 ετών, μέσα από τη δική της δυσκολία, στέλνει ένα πολύ δυνατό και βοηθητικό μήνυμα: «Είμαι 25 χρονών και αντιμετωπίζω Διαταραχή Πανικού και Αγοραφοβία. Η καθημερινότητα μου έχει περιοριστεί σε πολύ βασικές λειτουργίες και οτιδήποτε έξω από αυτές μου προκαλεί πανικό. Μου είναι πολύ δύσκολο να εργαστώ ή να ξεκινήσω κάτι καινούργιο. Πριν ένα μήνα είχα μία πολύ έντονη κρίση πανικού και τότε αποφάσισα να ζητήσω τη βοήθεια ενός ειδικού. Παρόλο που τώρα νιώθω πολύ ευάλωτη και ο φόβος έχει ακόμα τα ηνία της ζωής μου, ξέρω ότι θα το παλέψω και θα νικήσω αυτό “το τέρας”. Το μήνυμα που θέλω να δώσω στον εαυτό μου αλλά και σε όλους όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο είναι ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΌΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΑΔΥΝΑΜΟΙ!»

(73472)