Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας

Η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να διοχετεύσετε την ενέργεια σας, ειδικά αν η δουλειά σας είναι καθιστική!

Η άσκηση μπορεί να αφορά ένα γρήγορο περίπατο, ένα τρέξιμο ή μια βόλτα με ποδήλατο, η βόλτα που βγάζετε το σκύλο σας, ή ο χορός στο σπίτι με την αγαπημένη σας μουσική.

Η άσκηση όχι μόνο βελτιώνει την υγεία και μειώνει το στρες, αλλά χαλαρώνει επίσης τους μύες και σας βοηθά να κοιμηθείτε. Προκαλεί την απελευθέρωση στο αίμα σας χημικών ουσιών που ονομάζονται ενδορφίνες, κάνοντάς σας να αισθάνεστε χαλαροί και χαρούμενοι. Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση της κατάθλιψης και του άγχους, ενώ ταυτόχρονα μειώνει το κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου, εξασφαλίζει τη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και του διαβήτη.

Εάν επιλέξετε κάτι που σας αρέσει, δεν θα αισθανθείτε ότι κάνετε μια αγγαρεία. Το περπάτημα, το τρέξιμο, η κολύμβηση, η ποδηλασία, τα μαθήματα αεροβικής γυμναστικής και ο χορός είναι οι πιο γνωστές και αγαπητές μορφές άσκησης.

Η άσκηση πρέπει να είναι ταυτόχρονα και διασκέδαση. Είναι δύσκολο να συνεχίσουμε με ένα πρόγραμμα άσκησης όταν δεν μας αρέσει. Θυμηθείτε επίσης ότι η άσκηση με έναν φίλο μπορεί να σας ενθαρρύνει να τη κρατήσετε περισσότερο.

Αν σκέφτεστε:

«Δεν έχω το χρόνο/χρήματα»

«Δεν είμαι αθλητικός τύπος»

«Δεν απολαμβάνω την άσκηση»

«Είμαι πολύ γέρος / κουρασμένος / υπέρβαρος»

«Δεν έχω κάποιο γυμναστήριο κοντά στο σπίτι μου»

Είναι δικαιολογίες!!

Η άσκηση δεν γίνεται απαραίτητα στο γυμναστήριο. Ο καθένας μπορεί να ασκηθεί ακόμη και χωρίς να ξοδέψει χρήματα.

• Περίπατος

Ακόμη και ο πιο απασχολημένος είναι σε θέση να ενσωματώσει το περπάτημα στο πρόγραμμα του. Είναι δωρεάν και ενισχύει την καρδιά και τους πνεύμονες. Βοηθά επίσης στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, μειώνει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, βοηθά με το διαβήτη και αυξάνει την ευελιξία. Το περπάτημα για 30 λεπτά μπορεί να είναι ένας εφικτός στόχος, αν για παράδειγμα περπατήσετε το δρόμο για τη δουλειά. Επίσης ξεχάστε το ασανσέρ και προτιμήστε τις σκάλες.

• Γιόγκα

Η γιόγκα μειώνει το στρες και βελτιώνει την αντοχή, την ευλυγισία, τον συντονισμό, την κυκλοφορία και τη στάση του σώματος. Μπορεί να μειώσει ακόμη και τη συχνότητα των κρίσεων άσθματος. Η γιόγκα είναι μια αρχαία ινδική πρακτική. Ωστόσο, σήμερα πολλοί άνθρωποι τη χρησιμοποιούν ως μια τεχνική για να συνδέσουν το σώμα με το μυαλό ενθαρρύνοντας την ηρεμία και τη χαλάρωση. Υπάρχουν πολλά βίντεο που καταδεικνύουν κινήσεις και τεχνικές γιόγκα ώστε να χαλαρώσετε «μόνοι» σας!

(1440)